Ademcoach
Ademcoach
Ademcoach

Master your Breath

Gecertificeerd BM|ND ademcoach

De BM|ND ademhaling is wetenschappelijk onderbouwd, laagdrempelig, enorm krachtig en kan verstoringen verhelpen.

Voor veel mensen is ademhalen een vanzelfsprekende zaak; je bent je niet bewust dat een verkeerde ademhaling de onderliggende oorzaak kan zijn van veel gezondheidsklachten. Zonder dat je het zelf weet kan je te snel, te diep, te oppervlakkig of juist te hoog ademen. We noemen dat een disfunctionele ademhaling.

Met het inzetten van de juiste ademtechnieken kun je hier zelf invloed op uitoefenen. Door middel van minder diep ademen krijg je meer zuurstof in je lichaam en begint letterlijk je energie weer te stromen. Bekende klachten die je met de juiste ademhaling kunt verbeteren zijn bijvoorbeeld energie- en stressklachten. Maar wist je dat je ook astma, hyperventilatie en Long-COVID sterk kunt beïnvloeden met bewuste ademhaling?

Door ontregelingen van een verkeerde ademhaling kunnen zich allerlei ziektes openbaren.

Hieronder een overzicht van ziektes en aandoeningen, waar je direct een positieve invloed op kunt uitoefenen met de juiste ademhaling.

BMND ademcoaching Den Haag
BMND ademcoaching Den Haag

“Driemaal per dag vijf minuten oefenen levert je optimaal zuurstofrijk bloed op en bescherming tegen meer dan 300 ziektebeelden. Bij consequent oefenen zul je binnen 8 weken aantoonbaar resultaat boeken”.

De ademhaling is een van de meest vitale functies in het menselijk lichaam en toch het meest onderbelicht. De negatieve impact van een verkeerde ademhaling op het menselijk lichaam is in de wetenschap al veelvuldig bewezen. Bij een verstoorde ademhaling kan er sprake zijn van overademen. Wat resulteert in het uitblazen van te veel koolstofdioxide. Koolstofdioxide wordt vaak gezien als afvalproduct van de ademhaling, maar het heeft een veel diepere betekenis.

Koolstofdioxide vervult essentiële functies, waaronder:

  • Regulering van de ademhaling
  • Handhaving van de zuurgraad (pH) van het bloed
  • Transport van zuurstof naar de lichaamscellen
  • Regulering van de lichaamstemperatuur

In rust zal de ademhalingsfrequentie doorgaans afnemen, afhankelijk van het stressniveau. Echter, wanneer het niveau van koolstofdioxide daalt, zal de ademhalingsfrequentie juist toenemen, wat resulteert in sneller ademen. Dit betekent dat koolstofdioxide een cruciale rol speelt bij het reguleren van de ademfrequentie, of dit nu sneller of langzamer is.

De positieve invloed van een effectieve ademhaling op onze fysiek en mentale gesteldheid is dan ook ongekend. Daarmee is de kennis van de ademhalingstechnieken een belangrijke vaardigheid voor iedereen. Met het inzetten van de juiste ademtechnieken kun je hier zelf invloed op uitoefenen, beïnvloeden en verbeteren.

Ontdek wat de effectieve technieken en oefeningen kunnen doen voor je mentale en fysieke gezondheid en jouw ademhaling in balans kunnen brengen.

Bekijk de tarieven.

Als BM|ND ademcoach kan ik je hierin begeleiden en ondersteunen. Door middel van een behandelplan gaan we samen op zoek naar wat het beste bij jou past. Kom voor een gratis intake van een half uur.


Blijf op de hoogte van Voice and Movement