Stem-Muziek-Bewegingstherapie

De trilling van een stem kan tot op celniveau in ons lichaam doordringen. Wat jou ziek maakt en verkramping geeft, gaat hierdoor weer stromen. Muziek prikkelt je zintuigen en stimuleert je hersenhelften om samen te werken. Een goede ademhaling ontspant, vermindert stress, angst en paniek en zorgt dat je helderder denkt.

Deze therapie levert een belangrijke bijdrage bij:

  • Stress- en spanningsklachten
  • Depressieve gevoelens
  • Onverwerkte trauma’s
  • Moeite met voelen en uiten
  • Problemen met in contact komen met anderen
  • Vervreemding van jezelf, leven met een masker
  • Dementie

In individuele coachingsessies help ik je nieuw perspectief te krijgen en word je je meer bewust van je persoonlijke kracht en unieke mogelijkheden. Doordat je ontdekt dat je weer meer kunt, ontstaan er meer ruimte, rust en levensvreugde en heb je minder last van negatieve gedachten en piekeren.


Training voor herstel

In het herstel na een beroerte of ander hersenletsel helpt stem-muziek-bewegingstherapie om cognitieve vaardigheden te trainen. Hierdoor kun je in je dagelijkse leven zelfstandiger blijven functioneren.

Ook mensen met dementie ervaren positieve impact door muziek. Wetenschappelijk onderzoek bevestigt dat muziek hun stemming positief beïnvloedt en gedragsproblemen kan helpen verminderen. Tijdens het degeneratieve proces van dementie blijven het muzikale geheugen en de muzikale emotie namelijk nog lang intact.


Last van long COVID?

Is je longfunctie goed en scoor je goed op inspanningstesten? Met mijn ademhaling- en zangbegeleiding en stemtherapie help ik je aan een goede ademhaling. Hierdoor heb je minder last van kortademigheid en verminderen je stress en angst. Tijdens het zingen verdwijnt de spanning uit je lijf. Je haalt er energie en troost uit. En je kwaliteit van leven verbetert.


Begeleiding en therapie op maat

Beperkingen kunnen ‘gewoon’ vervelend en tijdelijk zijn, maar ook zeer ingrijpend en langdurig. Ieder mens beleeft een beperking zo op haar of zijn eigen manier en gaat er anders mee om. Ook de verwachting en behoefte aan herstel en zelfstandigheid kan verschillen. Wil je weten wat ik voor jou of een dierbare kan betekenen? Neem dan contact met me op om kennis te maken.

Contact opnemenTarieven

Blijf op de hoogte van Voice and Movement