Ademwerk (Breathwork)

Gecertificeerd BM|ND breathwork/traumacoach

'Verbonden ademhaling als ingang naar diepere niveaus van bewustzijn’

Voor wie?

 • Voel je je uitgeput en ben je aan het herstellen van een burn-out?
 • Ervaar je chronische stress?
 • Heb je last van angst of paniekaanvallen?
 • Sluit jij jezelf vaak af, waardoor verbinden met andere moeilijk wordt?
 • Zit je vast in je leven of heb je veel twijfels over jezelf?
 • Heb je het gevoel dat wat ooit jou bescherming bood, je nu belemmert?
 • Heb je onverklaarbare klachten, zowel fysiek, mentaal als emotioneel?
 • Merk je dat oude wonden je in de weg zitten?
 • Verlang je naar innerlijke rust, ontspanning en gewoon ‘zijn’?
BMND breathwork/traumacoach Den Haag

Als je jezelf in één of meer van deze klachten herkent, nodigt Ademwerk (Breathwork) je uit om de helende kracht ervan te ontdekken, waardoor je je mentale, fysieke en emotionele gezondheid kunt verbeteren. Zodat je uit je kern kan gaan leven en kan gaan vertrouwen op je gevoel.
BM|ND founder Jerome Wehrens : “Dan kom je uit bij de vrije mens”!

Wat houdt deze methode precies in?

Ademwerk, ook bekend als Breathwork, omvat diverse technieken waarbij specifieke ademhalingstechnieken worden gebruikt om de hersenen in een diepe staat van ontspanning te brengen. Dit helpt de geest om diepgewortelde emoties te verwerken, angst en depressie te verminderen, en trauma te verzachten of zelfs te genezen. Vaak onder begeleiding van muziek en geleid door een getrainde ademcoach, bestaat ademwerk uit diepe, ritmische en snelle ademhaling. Dit kan zowel individueel als in groepsverband plaatsvinden, waarbij grotere groepen vaak door meerdere trainers worden begeleid.

Ademwerk voor Traumaheling

Ademwerk is een van de meest effectieve methoden voor het verwerken en helen van trauma. Door diepe, ritmische ademhalingstechnieken toe te passen, helpt het lichaam spanning en angst te verminderen en het immuunsysteem te versterken. Het ondersteunt ook de emotionele verwerking en verbetert de mentale gezondheid. Dit proces helpt mensen om beschermende lagen, die door trauma zijn ontstaan, los te laten en stelt hen in staat om vanuit hun kern te leven en opnieuw verbinding te maken met anderen.

Effecten van Breathwork op de Hersenen

Tijdens een ademwerksessie kunnen specifieke ademhalingstechnieken de hersenactiviteit veranderen. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat met deze techniek de activiteit in de prefrontale cortex, verantwoordelijk voor rationeel denken en stress, kan afnemen, wat kan helpen bij het verminderen van angst en depressie, die gerelateerd zijn aan trauma. Tegelijkertijd kan de activiteit in de limbische hersenen, verantwoordelijk voor gedrag en emotie, toenemen. Dit kan helpen bij het verwerken van emoties die gerelateerd zijn aan trauma. Diep ademhalen in combinatie met muziek kan ook de activiteit in de amygdala verminderen, wat bijdraagt aan de verwerking van stress en emoties. Bovendien verhoogt breathwork de activiteit in het parasympathische zenuwstelsel, wat helpt stress te verminderen en de hartslag en bloeddruk te verlagen. Hierdoor draagt ademwerk bij aan emotionele verwerking, traumaheling en verbetering van de mentale gezondheid.

Voordelen en Toepassingen van Ademwerk

Ademwerk kan een breed scala aan mensen helpen die op zoek zijn naar emotionele heling en verbetering van hun mentale gezondheid. De voordelen zijn talrijk en variëren per persoon. Veel mensen ervaren dat ademwerk helpt bij:

 • Verminderen van angst en depressie.
 • Overlevingstrategiën ombuigen naar leven in plaats van overleven
 • Verwerken van emoties en verminderen van stress.
 • Verbeteren van de mentale gezondheid.
 • Het in het hier en NU te leven.
 • Versterken van het immuunsysteem.
 • Het in contact brengen met je eigen kracht

Daarnaast kan ademwerk een onderdeel zijn van een groter spiritueel of persoonlijk groeiproces. Het bevordert zelfbewustzijn, inzicht in jezelf en je relaties, en kan leiden tot grotere creativiteit en spirituele verbinding. Ademwerk is veilig en geschikt voor zowel gezonde individuen als mensen met diverse fysieke, mentale en emotionele klachten.

Hoe gaat een Ademwerksessie?

Een ademwerksessie is een geleide ervaring die meestal tussen de 1 en 2 uur duurt. Voordat we met de verbonden ademhalingssessie beginnen zal ik je na een intake gesprek eerst meenemen met oefeningen en lichaamswerk naar een ontspanning. Vanuit rust beginnen we met de verbonden ademhalingssessie waarin ik je begeleid en ondersteun door een serie van diepe, ritmische en snelle ademhalingstechnieken, vaak ondersteund door muziek. Ik geef aanwijzingen om het ademhalen te versterken of te verzachten, afhankelijk van wat jij nodig hebt. Tijdens de sessie kan je verschillende ervaringen hebben, zoals visuele beelden, emoties, lichamelijke sensaties en zelfs emotionele of spirituele inzichten. Na afloop help ik je om deze ervaringen te integreren en te verwerken, gevolgd door een periode van rust en ontspanning. Ademwerk biedt een krachtige methode voor persoonlijke groei, emotionele heling en het versterken van de algehele gezondheid en welzijn.

EEN LIEFDEVOLLE INVESTERING IN JE EIGEN WELZIJN!

Contra-indicaties:
Zwangerschap
Zeer ernstig trauma of PTSS
Gebruik van drugs
Medicijngebruik die de hersenstructuur beïnvloeden, zoals antidepressiva, ADD- en OCD medicijnen
Epilepsie
Bipolaire stoornis, schizofrenie of andere psychiatrische aandoening
Psychosomatische aandoeningen
Recent ondergane chirurgie, hechtingen of verwondingen
Netvliesloslating
Glaucoom
Nieraandoeningen
Hart- en vaatziekten zoals angina en eerdere hart- of hersenaandoeningen.

Tarieven

BM|ND breathwork/traumacoach Individuele sessie 1,5 uur € 142,50
BM|ND breathwork/traumacoach 3 x 1,5 uur € 405,- (kan in delen worden betaald)
BM|ND breathwork/traumacoach 5 sessies
(3x Breathwork (verbonden ademhaling sessies) en 2x adem-, stem- of lichaamswerkcoaching van 1 uur)
€ 555,- (kan in delen worden betaald)

Contact opnemen

Blijf op de hoogte van Voice and Movement