Landen met het spel van de 5 Elementen
Qi-Gong, Adem & Stem
7 juni t/m 9 juni 2024

Qigong, Tao dance & Stemexpressie in samenspel met de vijf elementen weekend retreat met Carol Timmermans in ons retraite & wellness centrum in Zeeland. Met gezonde vegetarisch biologische voeding, duin- en strandwandeling en optioneel massages en evt. coaching. Even op adem komen met ontspanning, beweging, verdieping en ontmoetingen met gelijkgestemden.

Carol Timmermans laat je kennismaken met verschillende disciplines van Voice & Movement Mindfulness.
Ervaring of enige voorkennis is niet nodig.

Een bewegings- en klankfilosofie waarbij we oefenen met adem, energie en levenskracht (Chi). Deze toegankelijke oefeningen in al zijn eenvoud kunnen jouw levensenergie positief beïnvloeden. We richten ons op het verbeteren van de fysieke en geestelijke gezondheid door spanningen te voorkomen en te bestrijden. De harmonieuze stroom van Chi in je lichaam maakt je gezond.

De ontspanning en rustige bewegingen, die zijn oorsprong vinden in de Taiji/Qigong, hebben een positief effect op de ademhaling, brengen de gedachten tot stilte en geven de geest rust. De dans daagt je uit om vrijheid te vinden in de structuur. De trilling van de stem kan tot op celniveau in je lichaam doordringen en dat wat je ziek maakt en verkramping geeft, weer laten stromen.

Je leert luisteren naar en communiceren met je lichaam. De oefeningen helpen de energie in het lichaam opnieuw te verdelen. Je krijgt meer energie, een betere doorbloeding, een betere balans en het concentratievermogen neemt toe. Het helpt de spanning na een dag hard werken weg te laten vloeien. Doe je de oefeningen in de ochtend maakt het de geest helder en stelt het je in staat die dag elke taak op te pakken. Ervaring en enige voorkennis is niet nodig.

Gun jezelf even een paar dagen heerlijk weg uit het drukke leven met alle dagelijkse beslommeringen. Naast de workshops blijft er genoeg tijd over om te chillen, te lezen, de sauna in te gaan en te genieten van de heerlijke en pure vegetarische maaltijden.

Waar

Retraite & wellness centrum De Schouw in Zeeland

Wadend in ruimte en rust ligt dit retraite centrum op een groot beschut landgoed. Het gezellige gebouw is licht, sfeervol en ruim. Dit centrum biedt een sfeervolle woon- en eetkamer, een stiltekamer en drie workshopruimten. Je kunt heerlijk wandelen in de directe omgeving of op het strand, in de duinen en/of in het bos.

Er is uitgebreide kamerkeuze: 1, 2 en 3/4 persoonskamers met badkamer óf wastafel. En je kunt het je tentje beschut kamperen op het landgoed of met de camper op de parkeerplaats. Er zijn ruim voldoende toiletten en badkamers in het gebouw.

Boek tijdig om alle keuze te hebben, want de 1p-kamers zijn populair.

Wanneer

7 juni t/m 9 juni 2024

Wat

all inclusive retreat met 7 lessen, workshops of andere programmaonderdelen - 8/9 begeleide uren

Voor wie

geschikt voor alle niveaus, alle leeftijden en voor mannen en vrouwen. Geen ervaring met tai chi, dans of stemexpressie nodig.

Details en prijzen

Lees meer over de details en prijzen van mijn qi-gong weekend en over de achtergronden van qi gong & tai chi retreats.

Blijf op de hoogte van Voice and Movement